Status Quo revine în concert la București

Status Quo, una dintre cele mai longevive formații ale scenei rock internaționale, revine în România pe 26 august 2019. Concertul va avea loc la Arenele Romane din București.

Istoria Status Quo începe în 1962, când doi puști, Francis Rossi și Alan Lancaster, au pus bazele formației The Scorpions, formație care ulterior și-a schimbat numele în The Spectres, urmat de The Status Quo în ’67 și apoi de Status Quo în 1969.

Ca stil muzical, Status Quo nu poate fi definită, adoptând influențe de rard rock, psychedelic rock, boogie rock și blues. Este formația rock cu cele mai multe piese în Top UK, având peste 60 de melodii, dintre care 22 au ajuns în Top 10 UK Singles Chart.

În cei 56 de ani de activitate au lansat 32 de albume și au petrecut peste 200 de săptămâni în UK Singles Chart, mai mult decât The Beatles și multe alte formații etalon.

Francis Rossi este în continuare chitaristul și solistul trupei, artistul având doar 13 ani când punea bazele trupei alături de care și-a petrecut practic toată viața. Nucleul trupei este neschimbat din anii ’80, recent venind alături de formație Richie Malone la chitară ritm și Leon Cave la tobe.

În prezent, Status Quo îi are în componență pe:
Francis Rossi – voce, chitară
Andy Brown – voce, clape, chitară ritm
John Edwards – bas, voce
Leon Cave – tobe
Richie Malone – chitară ritm

Ultimul concert Status Quo la București a avut loc în 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up