Radio ROCK 89
Asociația Rock 89 Constanța
Menu

Ozzy Osbourne a fost internat de urgență în SUA February 7, 2019

Muzicianul britanic Ozzy Osbourne a fost spitalizat din cauza unor complicaţii apărute pe fondul gripei, a anunţat soţia lui, Sharon Osbourne, miercuri noapte pe Twitter.

Osbourne a fost internat pe 4 februarie, la Keck Hospital of University din sudul Californiei.

„Ozzy a fost internat din cauza unor complicaţii ale gripei. Medicii lui consideră că acesta este cel mai bun mod de a-şi reveni mai rapid”, a scris Sharon Osbourne.

La finalul lunii ianuarie, Ozzy Osbourne a anunţat amânarea – din cauza unei infecţii respiratorii şi la recomandarea medicilor – a concertelor din turneul european, pe care urma să le susţină împreună cu Judas Priest.

„Sunt devastat pentru că sunt nevoit să amân segmentul european al turneului meu. Pare că din octombrie totul merge prost. Mai întâi, infecţia cu stafilococ la degetul mare de la mână, acum, gripă şi bronşită. Vreau să prezint scuze fanilor care mi-au fost loiali de-a lungul anilor, trupei şi echipei mele, formaţiei Judas Priest, pentru că v-am dezamăgit. Oricum, promit că turneul cu Judas Priest va avea loc. Este reprogramat chiar acum începând cu luna septembrie. Încă o dată, mă scuz faţă de toată lumea”, a fost mesajul publicat de Ozzy Osbourne.

Ozzy Osbourne, născut pe 3 decembrie 1948, în Aston (Birmingham, Anglia), supranumit „Prince of Darkness”, este interpret, compozitor şi vedetă TV. A devenit cunoscut, la începutul anilor 1970, ca vocalist al formaţiei Black Sabbath, din care a făcut parte din 1968 până în 1978. A urmat o carieră solo, cu 11 albume de studio lansate, vândute în peste 55 de milioane de copii în întreaga lume. În 2006, a fost inclus în US Rock and Roll Hall of Fame, ca parte a trupei Black Sabbath, alături de colegii săi Tony Iommi, Bill Ward şi Geezer Butler. Trupa Black Sabbath s-a reunit în 2010 şi a lansat un nou album de studio, intitulat „13”, în 2013.

No Comments on Ozzy Osbourne a fost internat de urgență în SUA

Jimmy Page exasperat de Robbie Williams cu muzica trupelor Black Sabbath, Pink Floyd sau Deep Purple January 16, 2019

Robbie Williams foloseşte muzica trupelor Black Sabbath, Pink Floyd sau Deep Purple ca armă pentru a-l ”exaspera” pe vecinul său, Jimmy Page, chitaristul grupului Led Zeppelin, în urma unei dispute judiciare declanşate între cele două vedete cu privire la o construcţie pe care primul doreşte să o facă în vila sa, relatează luni BBC.

Muzicienii, care sunt vecini în cartierul londonez Holland Park, sunt de cinci ani implicaţi într-o bătălie judiciară după ce fostul component al trupei Take That a fost autorizat să facă o piscină la subsolul său, lucru căruia i se opune Jimmy Page deoarece construcţia “ar putea dăuna structurii acestei reşedinţe gotice din 1875″.

Într-o plângere trimisă primăriei districtului din Kensington şi Chelsea, semnată de un oarecare ”Johnny”, Robbie Williams este acuzat că ascultă discurile lui Black Sabbath, Pink Floyd şi Deep Purple cu volumul la maximum, pentru că ştie că îl “deranjează” pe Jimmy Page.

În scrisoare, cântăreţul în vârstă de 44 de ani este denunţat că “îşi pune o perucă cu părul lung şi îşi bagă o pernă sub cămaşă” pentru a-l imita pe fostul coleg de trupă al lui Page, Robert Plant, potrivit postului britanic, citat de EFE.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al lui Robbie Williams a declarat că aceste afirmaţii “sunt invenţii fără niciun sens”.

În decembrie anul trecut, Williams a primit aprobarea de construcţie a piscinei, totuşi artistul nu poate să înceapă lucrările până când municipalitatea va primi confirmarea că nivelul de vibraţie şi problemele de mişcare ale solului se află sub control.

Sursă – Agerpres

No Comments on Jimmy Page exasperat de Robbie Williams cu muzica trupelor Black Sabbath, Pink Floyd sau Deep Purple

„Folk de Colecție” la Constanța și Mangalia – Eveniment organizat de Constanța Rock 89 January 10, 2019

Muzica „generației în blugi și adidași” vine la Constanța și Mangalia în două concerte de excepție, organizate de Asociația Constanța Rock 89.

Sub denumirea „Folk de Colecție” trei nume mari și renumite ale acestui gen muzical, artiști consacrați, vor susține recitaluri live, cântând despre viață, prietenie şi iubire, în două concerte extraordinare la Constanța și Mangalia.

La 160 de ani de la Mica Unire, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu le vor reaminti celor prezenți refrenele mult iubite ale muzicii folk.

„Folk de Colecție” la Constanța și Mangalia pe 24 ianuarie, respectiv 25 ianuarie.

„Folk de Colecție” la Constanța. Acordurile de chitare vor răsuna pe data de 24 Ianuarie 2019, la Teatrul de Operă și Balet “Oleg Danovski”, de la ora 19.00.
Prețul biletului este de 50 de lei și poate fi procurat de la casa Teatrului, începând cu data de 10 ianuarie 2019.

„Folk de Colecție” la Mangalia. Pe data de 25 Ianuarie 2019, Vasile Seicaru , Ducu Bertzi si Victor Socaciu vor susține un concert extraordinar la Casa de Cultuă a orașului Mangalia, de la ora 20.00.
Prețul biletului este de 50 de lei și poate fi procurat de la Casa de Cultură Mangalia începând cu data de 10 Ianuarie.

Cele două evenimente sub genericul „Folk de Colecție” sunt organizate de Asociația Constanța Rock 89. Reamintim că în luna iulie 2017, Asociația Constanța Rock 89 a organizat festivalul intenațional Capidava Rock Fest.

————————————————————–
Vasile Șeicaru debutează în formația Cristal ca solist vocal în 1970.
Din 1978 devine membru al Cenaclului Flăcara, fiind recrutat de însuși Adrian Paunescu în timpul unei transmisiuni TV din Galați.
Din 1990 evoluează solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare.
În anul 2006 primește din partea Președintelui Romaniei „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”.

Ducu Bertzi a debutat pe o scenă recunoscută în 1976 la Baia Mare, iar consacrarea in Cenaclul Flacara a avut loc în toamna anului 1979 când a lansat cântecul “Când s-o-mpărțât norocul”, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.
A susținut peste 4.500 de concerte atât în țară cât și in străinătate, în mijlocul comunităților românești.

Victor Socaciu debutează în 1970 pe scenă cu trupa rock Zodiac, iar în Cenaclul Facăra ajunge în anul 1974, cu piesa „Ținta”. Părăsește Cenaclul în 1982 pentru a-și dezvolta propria carieră profesională. A efectuat mii de turnee în țară și străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii muzicale.
În 2004 primește Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – “Muzică”, „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

No Comments on „Folk de Colecție” la Constanța și Mangalia – Eveniment organizat de Constanța Rock 89

VIDEO: Supergrupul Deadland Ritual, format din membri Black Sabbath şi Guns N’ Roses, a lansat primul single December 11, 2018

Supergrupul Deadland Ritual, format din muzicieni care au cântat în trupe precum Black Sabbath şi Guns N’ Roses, a lansat primul single, „Down in Flames”.

Trupa este formată din Franky Perez (voce), Matt Sorum (tobe), Geezer Butler (bas) şi Steve Stevens (chitară).

Numele celor patru sunt legate de Black Sabbath, al cărui cofondator este Butler, Guns N’ Roses, Velvet Revolver şi The Cult, pentru care Sorum a fost toboşar, Billy Idol, cu care Steve Stevens colaborează de trei decenii, şi Apocalyptica, al cărui solist este Perez.

Primul single al Deadland Ritual a fost lansat luni şi beneficiază de un videoclip semnat de Sarah Winters.

Steve Stevens şi Franky Perez au fost primii pe care Matt Sorum i-a sunat: „Ştiam că vrem să facem un sound rock mai puternic, iar când l-am contactat pe Geezer şi el a fost de acord să cânte am ştiut că asta ar putea fi o trupă mare. La scurt timp după ce l-am contactat pe producătorul Greg Fidelman s-a născut Deadland Ritual”.

Black Sabbath a susţinut ultimul concert pe 4 februarie 2017, iar Geezer Butler a decis să se alăture grupului.

„Lucram la un nou album solo când a apărut treaba asta. A fost atractiv pentru mine să lucrez cu o trupă pentru că sunt obişnuit cu asta. Aşadar, pare foarte natural. Abia aştept să concertez cu băieţii”, a spus Butler, citat de Loudwire.
Trupa are deja două concerte stabilite pentru anul viitor. Muzicienii vor fi prezenţi la festivalurile Download şi Hellfest, în iunie. Ei continuă să compună şi este posibil ca în curând să laseze un prim album.

Cât despre setlistul de concert, ei spun că vor analiza catalogul fiecăruia şi vor alege „piesele la care vă aşteptaţi mai puţin”.

No Comments on VIDEO: Supergrupul Deadland Ritual, format din membri Black Sabbath şi Guns N’ Roses, a lansat primul single

Status Quo revine în concert la București December 5, 2018

Status Quo, una dintre cele mai longevive formații ale scenei rock internaționale, revine în România pe 26 august 2019. Concertul va avea loc la Arenele Romane din București.

Istoria Status Quo începe în 1962, când doi puști, Francis Rossi și Alan Lancaster, au pus bazele formației The Scorpions, formație care ulterior și-a schimbat numele în The Spectres, urmat de The Status Quo în ’67 și apoi de Status Quo în 1969.

Ca stil muzical, Status Quo nu poate fi definită, adoptând influențe de rard rock, psychedelic rock, boogie rock și blues. Este formația rock cu cele mai multe piese în Top UK, având peste 60 de melodii, dintre care 22 au ajuns în Top 10 UK Singles Chart.

În cei 56 de ani de activitate au lansat 32 de albume și au petrecut peste 200 de săptămâni în UK Singles Chart, mai mult decât The Beatles și multe alte formații etalon.

Francis Rossi este în continuare chitaristul și solistul trupei, artistul având doar 13 ani când punea bazele trupei alături de care și-a petrecut practic toată viața. Nucleul trupei este neschimbat din anii ’80, recent venind alături de formație Richie Malone la chitară ritm și Leon Cave la tobe.

În prezent, Status Quo îi are în componență pe:
Francis Rossi – voce, chitară
Andy Brown – voce, clape, chitară ritm
John Edwards – bas, voce
Leon Cave – tobe
Richie Malone – chitară ritm

Ultimul concert Status Quo la București a avut loc în 2012.

No Comments on Status Quo revine în concert la București

Numele membrilor Goodbye to Gravity au ajuns pe Marte cu sonda spaţială InSight November 27, 2018

Sonda spaţială InSight a NASA, care a ajuns pe planeta Marte, i-a omagiat pe membrii formaţiei Goodbye to Gravity care au murit după incendiul de la clubul Colectiv, purtând numele lui Alex Pascu, Bogdan Enache, Vlad Ţenea şi Mihai Alexandru.

Pe pagina de Facebook a formaţiei Goodbye to Gravity îi sunt aduse mulţumiri germanului Andreas Schönhofen, fan al trupei, “pentru minunata sa iniţiativă comemorativă”, “astfel onorând memoria lor în afara lumii noastre şi în eternitate”.

După succesul misiunii NASA, Andreas Schönhofen a scris pe Facebook că este “extrem de fericit”, publicând piesa “Atonement” a formaţiei Goodbye to Gravirty.

„În memoria celor patru membri decedaţi ai formaţiei Goodbye to Gravity, am adăugat numele lor pe sonda spaţială InSight de la NASA către Marte. Numele lui Alex, Vlad, Bogdan, Mihai (împreună cu numele a altor 2 milioane de persoane din toată lumea) au fost adăugate pe un microcip. Acest microcip este montat de NASA InSight Lander. Lansarea: în mai 2018, aterizarea pe Marte: noiembrie 2018. Lander (şi numele) vor rămâne pe Marte pentru totdeauna! Creaţiile GTG şi numele membrilor sunt conectate strâns de călătoriile în spaţiu şi cu astronomia. Acesta este motivul pentru care am ales această modalitate de a-i onora pe cei patru bărbaţi”, anunţa Andreas Schönhofen în octombrie anul trecut.

Ca parte a unei campanii de popularizare a activităţii sale, NASA a lansat un program prin care oamenii din întreaga lume au putut să-şi trimită numele pe Marte la bordul navetei InSight.

Din cauza întârzierilor în lansarea vehiculului spaţial, au avut loc două runde de înscrieri, totalizând 2,4 milioane de nume: 826.923 au fost înregistrate în 2015 şi alte 1,6 milioane au fost adăugate în 2017.

Cu ajutorul unor raze cu electroni, numele au fost înscrise pe cipuri din siliciu. Fiecare nume, ca dimensiune, este a o mia parte dintr-un fir de păr. Primul cip din siliciu a fost instalat pe navă în noiembrie 2015 iar al doilea, pe 23 ianuarie 2018.

Sonda spaţială InSight a ajuns luni pe Marte, la aproape şapte luni de la lansare, în data de 5 mai.

Incendiul din noaptea de 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv a provocat moartea a 65 de persoane şi rănirea gravă a altor câteva zeci.

Tragedia a avut loc în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity. Înfiinţată în 2011, din formaţie făceau parte Andrei Găluţ (solist), Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Ţelea (chitară) şi Mihai Alexandru (chitară). În urma incendiului, singurul supravieţuitor este solistul formaţiei.

No Comments on Numele membrilor Goodbye to Gravity au ajuns pe Marte cu sonda spaţială InSight

Bruce Dickinson nu vrea în Rock and Roll Hall of Fame November 20, 2018

Britanicul Bruce Dickinson spune că dacă vreodată trupa lui, Iron Maiden, ar fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame ar refuza invitaţia, pentru că muzica rock nu îşi are locul într-un muzeu.

După ce recent a ţinut primele pagini ale site-urilor de specialitate cu afirmaţia că Rock Hall este „o prostie”, solistul a vrut să clarifice, scrie revista Classic Rock.

„Am fost foarte deranjat de ce s-a scris pentru că au scos din context să facă să pară ca şi când aş fi fost supărat că nu suntem în Hall of Fame”, a declarat el pentru The Jerusalem Post. „Sunt chiar fericit că nu suntem acolo şi nu aş vrea vreodată să fiu. Dacă vom fi vreodată incluşi, voi refuza – nu vor avea cadavrul meu acolo”.

Dickinson a adăugat: „Muzica rock’n’roll nu îşi are locul într-un mausoleu din Cleveland. Este ceva viu şi dacă o pui într-un muzeu, atunci înseamnă că a murit. Este mai rău decât oribil, e vulgar”.

Săptămâna trecută, Iron Maiden a anunţat că va continua turneul „The Legacy Of The Beast” în perioada iulie – octombrie 2019, în Statele Unite, Canada şi America Latină.

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este: Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care au fost vândute în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent disc al grupului se intitulează „The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015.

No Comments on Bruce Dickinson nu vrea în Rock and Roll Hall of Fame

Joe Perry, chitaristul formaţiei Aerosmith, internat de urgenţă la spital după un concert November 12, 2018

Chitaristul formaţiei americane de muzică rock Aerosmith, Joe Perry, a fost spitalizat de urgenţă, sâmbătă, la câteva minute după ce a cântat alături de Billy Joel în cadrul unui concert susţinut la Madison Square Garden din New York, relatează AFP.

În vârstă de 68 de ani, Joe Perry s-a simţit rău de îndată ce a părăsit scena, a indicat pentru AFP ataşatul său de presă.

Rockerul a acuzat dificultăţi de respiraţie, iar medicii sosiţi la faţa locului i-au acordat primul ajutor.

Perry era încă spitalizat duminică, a explicat ataşatul de presă care a precizat că muzicianul este conştient şi putea să comunice.

Chitaristul şi-a anulat un concert programat pentru duminică în Florida, însă ”îşi va relua turneul puţin mai târziu în această lună”, a indicat aceeaşi sursă.

Cauzele exacte ale stării de rău nu au fost precizate.

Joe Perry este unul dintre membri fondatori ai grupului Aerosmith, format la Boston în 1970.

Artistul a povestit, cu mai multe ocazii, că a fost dependent de alcool şi de droguri de-a lungul timpului, în special la sfârşitul anilor ’70.

Lui Joe Perry i s-a mai făcut rău în 2016, de data aceasta pe scenă, în timpul unui concert al formaţiei Hollywood Vampires, un alt grup cu care colaborează. Problema de sănătate a fost pusă pe seama oboselii, chitaristul susţinând mai multe concerte la rând.

Aerosmith, una dintre cele mai mari trupe de rock din Statele Unite, câştigătoare a numeroase premii, deseori supranumită ”The Bad Boys from Boston” (Băieţii răi din Boston), este celebră pentru piese precum ”Back in the Saddle” şi ”Walk This Way”.

Grupul este alcătuit din vocalistul Steven Tyler, chitariştii Joe Perry şi Brad Whitford, bateristul Joey Kramer şi basistul Tom Hamilton.

No Comments on Joe Perry, chitaristul formaţiei Aerosmith, internat de urgenţă la spital după un concert

Rammstein pleacă într-un turneu european November 7, 2018

Trupa germană de rock-metal Rammstein plănuieşte un turneu european în 2019, care se va sincroniza cu lansarea noului său album.

În Germania, sunt programate nouă concerte în intervalul mai-iulie.

Turneul include concerte şi în Copenhaga, Rotterdam, Paris, Bruxelles, Praga, Luxemburg, Moscova, Oslo, Viena, potrivit site-ului formaţiei.

În luna septembrie, formaţia a anunţat lansarea, în primăvara anului viitor, a celui de-al şaptelea album, care nu a primit încă un nume.

Albumul precedent, ”Love is for Everyone”, a fost lansat în 2009 şi a obţinut discul de platină în primele săptămâni de la debutul comercializării sale în Germania.

Formaţia este cunoscută pentru sound-ul său agresiv şi concertele cu coregrafie minuţioasă.

Biletele vor fi personalizate cu numele cumpărătorului pentru a evita revinderea acestora.

No Comments on Rammstein pleacă într-un turneu european

Ozzy Osbourne operat de urgență în SUA October 7, 2018

Cântăreţul englez Ozzy Osbourne, aflat în turneu în Statele Unite, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mână din cauza unei infecţii, informează Press Association duminică.

Din acest motiv, reprezentaţia care urma să aibă loc sâmbătă la Mountain View a fost amânată, informează un comunicat de presă, citat de The New York Times.

Cântăreţul de heavy metal va petrece câteva zile într-un spital din Los Angeles pentru ca medicii să-i monitorizeze infecţia înainte de a-şi relua turneul, marţi în Chula Vista.

Ozzy Osbourne se află într-un turneu de adio în Statele Unite, cu 23 de spectacole programate între 27 aprilie şi 13 octombrie, majoritatea susţinute în luna septembrie. Următoarele concerte programate sunt pe 9 octombrie la Chula Vista, pe 11 octombrie la Los Angeles şi pe 13 octombrie la Las Vegas.

Concertul de sâmbătă a fost reprogramat pentru 16 octombrie, informează Agerpres.

—————————————————————————————

ASCULTĂ RADIO ROCK 89 AICI!

No Comments on Ozzy Osbourne operat de urgență în SUA