Celebrating 50 years of YES – “Comunitatea Rock 89 Constanţa” vă propune un motiv de sărbătoare sau de amintire

Celebrating 50 years of YES – “Comunitatea Rock 89 Constanţa” vă propune un motiv de sărbătoare sau de amintire.

În această vară, un turneu american “sold out” a străbătut America, celebrând 50 de ani de la înfiinţarea trupei de rock progresiv YES.
Din păcate, după trecerea anilor, grupul nu a putut alinia componenţa originală, însă pe scenă au fost prezenţi Tony Kaye, Jon Davison, Billy Sherwood, Alan White, Jay Schellen, Geoff Downes şi Steve Howe.

YES este o trupă care oferă mereu un show de neuitat, introducând audienţa într-o călătorie, de înaltă ţinută artistică, prin muzica anilor lor de existenţă.
Deşi înaintaţi în vârstă, virtuozitatea lor a rămas uimitoare, dovedind astfel că YES reprezintă standardul cel mai înalt al rock-ului progresiv din toate timpurile.

Componenţa celebră îi includea pe Jon Anderson, Steve Howe, Alan White, Rick Wakeman şi Chris Squire.
Au mai făcut parte din grup de-a lungul timpului: Trevor Rabin, Patrick Moraz şi Tom Brislin, muzicieni de o certă valoare.

Concertele nu au însemnat numai o sărbătoare a celor 50 de ani de YES, ci şi comemorarea celui care ne-a părăsit în 2015, Chris Squier, la vîrsta de 67 de ani, cu diagnosticul leucemie.

Câteva dintre cele mai valoroase albume ale grupului YES sunt The Yes Album, Fragile, Close To The Edge, Tales From Topographic Ocean, Relayer şi Tormato.

Cunoscătorii au fost, evident, încantaţi de acest eveniment, însă pe cei neavizaţi, doar o incursiune în lumea muzicii YES i-ar putea convinge de valoarea acestui supergrup.

În această toamnă, la 31 octombrie în Londra, Steve Howe va concerta într-o rară reprezentaţie, cu durata de 75 de minute, programul incluzând o serie de piese interpretate in maniera sa unică.

În concluzie prea multe nu sunt de spus, doar de ascultat… şi reascultatat… and so on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up